Primeur: burgerlijke kamers in Kortrijk en Veurne gaan volledige digitaal

Justitie heeft de trein van de digitalisering gemist. Dat weet iedereen. We hebben een digitale transformatie nodig om justitie sneller, menselijker en straffer te maken. Daar investeren we 100 miljoen euro in. De mensen op het terrein zijn er klaar voor. In Kortrijk en Veurne werken ze in twee burgerlijke kamers sinds 1 februari volledig digitaal. Deze week was de eerste zitting. Dagvaardingen, griffie, vonnissen… Van 100% papier naar 100% digitaal. Knap werk!

Minister van Justitie Vincent Van Quickeborne ging ter plaatse om van de mensen op het terrein te leren wat de knelpunten zijn. Het is belangrijk om uit dit project te leren, zodat we ook de rest van justitie sneller kunnen digitaliseren.

Lees er hier meer over.