Jan Van der Cruysse nieuwe woordvoerder bij Team Justitie

Vanaf vandaag start Jan Van der Cruysse als nieuwe Nederlandstalige woordvoerder Justitie van vice-eersteminister en minister van Justitie en Noordzee Vincent Van Quickenborne. Hij doet dit in opvolging van Edward Landstheere die sinds 1 januari de communicatie van de digitalisering van Justitie zal opvolgen bij de FOD Justitie.

Jan is voor de pers geen onbekende. Eerder was hij zelf journalist, later verantwoordelijk voor de communicatie bij Aviapartner. Hij was vooral bekend als het gezicht van Brussels Airport, waarvoor hij 20 jaar woordvoerder was in goede en moeilijke dagen. Tijdens de voorbije 8 jaar was hij consultant in crisiscommunicatie bij communicatiebureau RCA.

Jan Van der Cruysse: “Als jurist ben ik trots om mee de schouders te mogen steken onder de vele hervormingen die volop worden uitgevoerd om justitie sneller, menselijker en straffer te maken.”

Sinds een aantal jaren is hij ook bekend als thriller-auteur, waarmee hij tal van prijzen en onderscheidingen wegkaapte.

Vanaf vandaag verzorgt Jan het woordvoerderschap van minister van Justitie Van Quickenborne. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Edward Landtsheere, die sinds 1 januari aan de slag is bij de FOD Justitie, waar hij de interne en externe communicatiestrategie omtrent de digitalisering van Justitie zal uitwerken. Voor de Franstalige perscontacten blijft Julien Vandenborre het aanspreekpunt.